Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Με λαμπρότητα και τιμώμενους η Βασιλόπιτα της Ένωσης Μακεδόνων!!!


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του Cafe Corner Palace στο Χαϊδάρι, όπου είναι τα γραφεία της Ένωσής μας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας από την Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Ιγνάντιος Κωνσταντινίδης ενώ κατόπιν ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Απόστολος Καραπέτρος παίρνοντας το λόγο χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους ευχόμενος κόβοντας το κομμάτι της πίτας Καλή και Δημιουργική χρονιά. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Σελέκος Μιχαήλ, η Βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Ένωσής μας κ. Άννα Καραμανλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Βορρέας Κων/νος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γεωργιάδη - Λυμπουσάκη Ειρήνη, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Μποζίκας Ανδρέας, Ντηνιακός Ευάγγελος, Δρούλιας Ηρακλής, Σπηλιόπουλος Θεόδωρος και Φουρλής Κων/νος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Βαρυτιμιάδης Ηλίας και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιωτάτος Νικόλαος.
Επίσης παρευρέθησαν οι Πρόεδροι των εθνοτοπικών συλλόγων κ. Μαρία Μπρη – Παπαμακαρίου του Συλλόγου Πυργούσων Χίου, ο κ. Παπαδόπουλος Ιωακείμ του Συνδέσμου φίλων Πατριαρχείου Κων/λεως, ο κ. Αθανασιάδης Αθανάσιος της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου, ο κ. Χριστοδουλάκης Απόστολος Γ. Γ. της Ένωσης Κρητών Χαϊδαρίου, ο κ. Γκούντας Κων/νος της Ένωσης Ηπειρωτών Περιστερίου, η εκδότρια των Δυτικών Διαδρομών κ. Ιωαννίδη - Στεφανάκη Μαριάννα, και ο κ. Αντώνιος Δεωνάς από το PITSOUNI CITY.
Την εκδήλωση τίμησαν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους οι συμπατριώτες μας ηθοποιοί Παύλος Κοντογιαννίδης και Ανέστης Βλάχος, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Λουκανίδης.
Στην εκδήλωσή μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμήσαμε για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο δυο εκλεκτούς συμπατριώτες μας Μακεδόνες, προσφέροντάς τους την τιμητική πλακέτα της Ένωσης!
Τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Καραγιάννη Ι. Μιλτιάδη και τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Τεκίδη-Μόσχου Πέτρο, βιογραφικά των οποίων μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.
Ακολούθησαν κεράσματα από την Μακεδονική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι Α.Ε. και η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό της Ένωσης και ένα εξαιρετικό θεατρικό που καταχειροκροτήθηκαν.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ! 


Μιλτιάδης Ι. Καραγιάννης
Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας

Γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών ως το όγδοο παιδί της αγροτικής οικογένειας του Ιωάννη και της Κυριαφίνας Καραγιάννη.
Σπουδές: Τέλειωσε το δημοτικό και τη δεύτερη τάξη του Γυμνασίου στη Νιγρίτα και αποφοίτησε το 1953 από το Κολλέγιο Αθηνών ως υπότροφος. Είναι αριστούχος Χημικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1953-1958) και αριστούχος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Βόννης (1961-1965). Το 1973 ανακηρύχτηκε Υφηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο διάστημα 1958-1960 υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό.
Υποτροφίες: Υπήρξε υπότροφος 1) του προγράμματος Πόιντ Φόουρ (Point Four) της Αμερικανικής Κυβερνήσεως μετά από Πανελλήνιο διαγωνισμό, 2) του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ, κατά την διάρκεια των Πανεπιστημιακών του σπουδών και 3) Υπότροφος του Ιδρύματος Αλεξάντερ φον Χούμπολντ (Alexander von Humboldt), κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.
Διδακτική και Πανεπιστημιακή Εμπειρία: Το 1979 διορίσθηκε ως καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο υπηρέτησε για πάνω από 25 χρόνια, μετά από μια περίοδο προηγούμενης προϋπηρεσίας του σε διάφορα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ως: 1) Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Βόννης, 2) Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Brookhaven National Laboratory (Εθνικό Εργαστήριο Μπουκχάβεν) ΗΠΑ, 3)  Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νέας Υόρκης, 4) Συνεργάτης Ερευνητής στο τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου της Urbana Illinois ( Ουρμβάνα Ιλινόις, ΗΠΑ, και τέλος 5) στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών ως Εντεταλμένος Υφηγητής, όπου δίδαξε τα Μαθήματα Αναλυτικής Χημείας και Χημικής Οργανολογίας.
6) Το 2001 αφυπηρέτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.
7) Το 2005 δίδαξε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), ως προσκεκλημένος Καθηγητής, και στο διάστημα Μάιος 2006 - Δεκέμβριος 2007 συμμετείχε στο πλαίσιο Ερευνητικού Προγράμματος, ως σύμβουλος στο Γενικό Χημείο του Κράτους της Κύπρου, στη Λευκωσία.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Ως Καθηγητής και ερευνητής, σε διάφορα Πανεπιστήμια που υπηρέτησε, ανέπτυξε διάφορες Ηλεκτροχημικές Μεθόδους Ανάλυσης, Κινητικές Μεθόδους Ανάλυσης, Φασματοσκοπές μεθόδους ανάλυσης, Ραδιοανάλυσης, Αρχαιομετρίας και Χρωματογραφίας. Κατά την διάρκεια της Πανεπιστημιακής του καριέρας υπήρξε επιβλέπων Καθηγητής σε 21 διατριβές μεταπτυχιακών φοιτητών (19 Διδακτορικές και 2 Μάστερς), οι οποίες αποπερατώθηκαν επιτυχώς. Το ερευνητικό έργο του κ. Καραγιάννη (153 δημοσιεύσεις) δημοσιεύθηκε σε διεθνή περιοδικά και παρουσιάστηκε σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και επιστημονικά βήματα. Υπήρξε Πρόεδρος, μέλος οργανωτικών επιτροπών, καθώς και συντονιστικών επιτροπών πολλών διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών οργανώσεων. Το έργο του έχει αναφερθεί από άλλους ερευνητές σε πάνω από 2700 δημοσιεύσεις στη διεθνή βιβλιογραφία.
Συγγραφική Δραστηριότητα: 1) Βιβλία: ι) Διδακτορική Διατριβή ιι) Διατριβή επί Υφηγεσία ιιι) Χημική Οργανολογία, ιν) Επεξεργασία Αξιολόγηση Παρουσίαση Αναλυτικών Δεδομένων ν) Συμμετοχή στη συγγραφή του Ευρωπαϊκού Βιβλίου Αναλυτικής Χημείας ANALYTICAL CHEMISTRY, (Εκδοτικός Οίκος WILEY-VCH 2004). 2) Δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά: 153 πρωτότυπες δημοσιεύσεις και άρθρα ανασκόπησης. 3) Μεταφράσεις: i) PRINCIPLES OF INSTRUMENTAL ANALYSIS (ΑΡΧΕΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ) (D.A.Skoog) ii) FUNDAMENTALS OF ANALYTICAL CHEMISTRY (ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ) (D.A. Skoog, συμμετοχή και συντονιστής της μεταφραστικής ομάδας), Εκδόσεις ΚΩΣΤΑΡΑΚΗ.
Διοικητικό Έργο: Υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας και Διευθυντής του Τομέα Ανόργανης και Αναλυτικής Χημείας (3 φορές), Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1988-1991), πρόεδρος του ΚΥΒΕ (Κέντρο Υδροβιολογικών Ερευνών), του Τεχνικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης υπήρξε μέλος της επιτροπής Χημείας του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α (περισσότερα από 10 χρόνια).
Εκπροσώπηση σε Διεθνείς Δραστηριότητες: Εκπροσώπησε κατά διαστήματα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Ελλάδα σε διάφορους Ευρωπαϊκούς επιστημονικούς οργανισμούς του εξωτερικού. ι) Τμήμα Αναλυτικής Χημείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χημικών Ενώσεων (Division of Analytical Chemistry της FECS) ιι) Εκπροσωπεί την Ένωση Ελλήνων Χημικών στην EURACHEM, iii) Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Χημικών Θεμάτων ECTN (European Chemistry Thematic Network), iv) Μέλος MESAEP (Εταιρεία προστασίας του περιβάλλοντος της Μεσογείου).
Κοινωνική προσφορά: α) Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών και Βισαλτινών Αττικής, β) Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, γ) Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (American Chemical Society), και της Ελληνικής Αρχαιομετρικής Εταιρείας, δ) Είναι τακτικός ομιλητής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο και δίνει κατά καιρούς διαλέξεις σε διάφορους πολιτιστικούς Συλλόγους (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής ΟΣΣΑ).
Ξένες γλώσσες: Μιλά την Αγγλική και τη Γερμανική Γλώσσα.
Χόμπι (Hobby): Κλασσική Μουσική, Κολύμπι. 


Τεκίδης Μόσχου Πέτρος
Υποστράτηγος ΕΑ, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός

Γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Άμπελοι Σερρών.
Αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Σερρών το 1973 και το ίδιο έτος επέτυχε την εισαγωγή του στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού, το 1977 με σειρά εξόδου 16 μεταξύ 202.
Παρακολούθησε το Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων στην Χαλκίδα, το Σχολείο Ανορθοδόξου Πολέμου στην Ρεντίνα και το Σχολείο Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.
Υπηρέτησε αρχικά στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Κορίνθου) και στη συνέχεια στο 641 Τάγμα Πεζικού (Σουφλί).
Το 1980 εισήλθε, κατόπιν εξετάσεων, στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) και παρακολούθησε το Σχολείο Τοπογραφίας.
Το διάστημα 1984-1987 ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και έκτοτε είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις της Γεωγραφικής Υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες για την δημιουργία των τοπογραφικών διαγραμμάτων κλίμακας 1: 5.000 της χώρας μέχρι το 1994.
Το διάστημα 1995-1999 υπηρέτησε στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ως σύμβουλος για γεωγραφικά και μεθοριακά θέματα.
Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του Οικοπεδικού Συνεταιρισμού Αξιωματικών (ΟΣΜΑΕΣ) και μέλος της Μόνιμης Ελληνο-Βουλγαρικής Μεθοριακής Επιτροπής (ΜΕ-ΒΜΕ).
Το διάστημα 2003-2005 υπηρέτησε ως Υποδιοικητής της ΓΥΣ.
Διετέλεσε Διοικητής της ΓΥΣ για την περίοδο 2005-2007. Το διάστημα αυτό υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Διάχυση της Γεωγραφικής Πληροφορίας» στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» (δυνατότητα πρόσβασης στα γεωγραφικά υλικά της ΓΥΣ μέσω διαδικτύου).
Αποστρατεύθηκε το 2007, ως Υποστράτηγος.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: