Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση στις δηλώσεις Νίμιτς


Ο Αμαθής κ. Νίμιτς (!) 
  
19.10.07 
  
Ο κ. Νίμιτς θεώρησε σωστό για να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στα δύο κράτη, να ακυρώσει και να σπιλώσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε σχέση με τους σκοπιανούς που θέλουν να καπηλευθούν το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Θεωρούμε ότι ο κ. Νίμιτς πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας περί της Μακεδονικής Αυτοκρατορίας και φυσικά για το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
Γιατί θεωρούμε την αμάθεια μία από τις μεγαλύτερες πληγές της σημερινής εποχής. 
Ας του διδάξουμε λοιπόν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας. 
Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε από την Πέλλα, με τους Μακεδόνες πολεμιστές του, την εκστρατεία του κατά των Περσών, την μεγαλύτερη απειλή των ελληνικών πόλεων-κρατών, φτάνοντας μέχρι τον Ινδό ποταμό. 
Από όλους τους λαούς που πέρασε, «κυνηγώντας» τους Πέρσες, τον δέχτηκαν ως απελευθερωτή και σωτήρα, στους οποίους διέδωσε την Δημοκρατία, τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και την Ελληνική παιδεία. 
Τρανταχτό παράδειγμα είναι η απεικόνιση της μορφής του ως θεού στις πυραμίδες των Φαραώ, του μόνου ξένου βασιλιά. 
Ήταν ο άνθρωπος που με τις ενέργειές του αυτές ξεκίνησε μία από τις σημαντικότερες εποχές της Ιστορίας, που ονομάστηκαν Ελληνιστικά χρόνια. 
Γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας που βρίσκονταν υπό την σκέπη της Μακεδονικής αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκε ο Ελληνικός πολιτισμός καθώς και τα Ελληνικά ιδεώδη, τα οποία διδάσκονται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου ως τα σημαντικότερα. 
Το «καταστροφικό» έργο που άφησε πίσω του με το πέρασμα των αιώνων, ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εμφανές. 
Άφησε πίσω του πολλά μνημεία ελληνικού ρυθμού, φυλές - απόγονοι οι οποίοι ζουν και διαφυλάττουν τον πολιτισμό που διέδωσε ο Μέγας Αλέξανδρος καθώς και σημαντικά συγγράμματα, σε όλο τον κόσμο, τα οποία ομολογούν το πολιτισμικό έργο του. 
Επίσης τον προτρέπουμε να ασχοληθεί με την διεθνή κοινότητα των ιστορικών που με διθυραμβικές γραφές αποτυπώνουν τόσα χρόνια το σημαντικό έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις «κατακτημένες» περιοχές τις Ασίας. 
Θα πρέπει ακόμα να αναρωτηθεί γιατί να είναι ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που του δόθηκε ο τίτλος Μέγας. 
Ίσως η αμάθεια του κ, Νίμιτς θεωρεί, πως απελευθερωτές είναι εκείνοι που σπέρνουν την τρομοκρατία σήμερα στις περιοχές εκείνες, στις οποίες πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος ως σωτήρας, βασανίζοντας και υποδουλώνοντας την ανθρώπινη ζωή με πρόσχημα την παγκόσμια ειρήνη. 
Ίσως αντιπροσωπεύει εκείνους που θέλουν να ακυρώσουν την βαρύτατη ιστορία των Ελλήνων που ξεκινάει χιλιάδες χρόνια πίσω, επειδή αυτοί άρχισαν να δημιουργούν ιστορία τα τελευταία 100 χρόνια επεμβαίνοντας και αφανίζοντας λαούς και συνειδήσεις. 
Αμαθή κ. Νίμιτς η ιστορία γράφετε με γεγονότα και όχι με δηλώσεις. 
Οι Έλληνες δεν διαπραγματεύονται την ιστορία και τον πολιτισμό τους. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνισμό έχοντας ως όπλο την ελληνική του ταυτότητα και παιδεία που διδάχθηκε από τον Αριστοτέλη.

1 σχόλιο:

ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ είπε...

Η Μακεδονία μια γροθιά

23.10.07

Η Ένωσή μας θέλει να ευχαριστήσει την εφημερίδα "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ" και προσωπικά τον εκδότη της Μακεδόνα κ. Δημήτρη Ρίζο για την φιλοξενία της, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007 αριθμ. φύλλου (3874) 2856, στην επιστολή απάντηση που απέστειλε η Ένωση μας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του "Αμαθή κ. Νίμιτς". (βλ. Απάντηση στις δηλώσεις Νίμιτς)