Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Από τη δραστηριότητα παλαιοτέρων ετών…




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
24-06-10

Η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» απευθύνει προς όλα τα μέλη και τους φίλους της ανοιχτή επιστολή οικονομικής ενίσχυσης για κάλυψη των εξόδων αποπεράτωσης των εργασιών και τοποθέτησης της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ένα μεγάλο όνειρο της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, η τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε δήμο της περιοχής μας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την πραγματοποίησή του μετά από πολύχρονες προσπάθειες.  
Τα έξοδα αγοράς και κατασκευής της παραπάνω προτομής καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους οικονομικούς πόρους της Ένωσής μας, αλλά η σημερινή δύσκολη οικονομικά κατάσταση μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τα μέλη και τους φίλους μας οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα εναπομείναντα έξοδα.  
Η προσφορά σας αυτή θα σημαίνει για μας κατάθεση ψυχής στο δύσκολο έργο μας. Με την ευγενική σας χειρονομία θα αποδείξετε τα θερμά σας αισθήματα συμπαράστασης στην Ένωσή μας και το έργο της. 
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να δημιουργούμε πιστοί στους σκοπούς και τους στόχους που έθεσε η Ένωσή μας.
Κυκλοφορούν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης από τα μέλη μας και ανοίχτηκε λογαριασμός κατάθεσης στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος
Αριθμός Λογαριασμού (IBAN): 
GR64 0432 0630 0042 0010 1571 068 BIC: ABGRGRAA
Εμφανιζόμενο Όνομα: 
Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος" 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5822.092 & 6944.247656

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Απόστολος Καραπέτρος





Ημερολόγιο 2008
«Η πορεία προς την αιωνιότητα»

Η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος» εξέδωσε το ετήσιο ημερολόγιό της για το Σωτήριο έτος 2008, με θέμα την μεγάλη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασιατική ήπειρο, στην αιωνιότητα.
Η Ένωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Μακεδονικό ζήτημα αποφάσισε με την έκδοση αυτή να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην αποκατάσταση της αλήθειας και να δείξει στους πλαστογράφους και στους προπαγανδιστές, ότι η Ιστορία δικαιώνει τους Έλληνες και αυτή είναι ο σύμμαχός της, ενώ στις σελίδες του ημερολογίου αποτυπώνεται  και το μεγάλο έργο που άφησε ο Μέγας Αλέξανδρος, το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, απατώντας σε αυτούς που θέλουν να διασύρουν το όνομά του στις μέρες μας.
Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου μας διδάσκει όλους ότι με την θέληση, την ενότητα και την πίστη όλα είναι επιτεύξιμα.
Η τιμή του Ημερολογίου ορίστηκε στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, χρήματα τα οποία θα επενδυθούν στις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ένωσης. 
Τέλος το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Καραπέτρος  θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους ανθρώπους που εργάστηκαν για το ημερολόγιο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, το μέλος της Ένωσης κ. Θεόφιλο Μεντεσίδη για την επιμέλεια των κειμένων, τον κ. Παντούλα Γεώργιο για την δημιουργία της μακέτας, τον συγγραφέα  κ. Μητσάκη Κωνσταντίνο για τον φωτογραφικό υλικό καθώς και τον Υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας της Ένωσης κ. Αντωνίου Ηλία για την αρχισυνταξία και τον συντονισμό της ύλης.
Για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να αποκτήσουν το Ημερολόγιο μας θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία της Ένωσης (Δευτ. έως Παρ. από τις 19.00 μέχρι 21.00), Στρ. Καραϊσκάκη & Δαβάκη 83 Χαϊδάρι, τηλ. 210 – 5822092 καθώς και στο e-mail μας info@makedones.gr

Εκδήλωση 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου με θέμα την Μακεδονία  

Ιούνιος 2008
Πολύτιμη βοήθεια από την Ένωση Μακεδόνων  

Στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με σχολεία της πόλης, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Φοίνικα εκδήλωση αφιερωμένη στην Μακεδονία, μία ιδέα του δασκάλου του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φραγγελάκη.
Η Ένωση μας, ύστερα από την βοήθεια που της ζητήθηκε από τον κ. Φραγγελάκη, τον προμήθευσε φωτογραφικό και ιστορικό υλικό ενώ τον συβμούλεψε και για το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης. 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος" κ. Απόστολος Καραπέτρος δήλωσε:
"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος,τέτοιες προσπάθειες τις χειροκροτούμε και τις επιβραβεύουμε.
Η Ένωση μας κάνει το καθήκον της, που δεν είναι άλλο από την μετάδοση της πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιάς στις νέες γενιές. Είμαστε δίπλα σε όποιον ζητήσει την βοήθειά μας".

Γενική Συνέλευση
22-05-2008
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου εξασφάλισε την αγορά στολών

Θετικός ο απολογισμός από τον Πρόεδρο

Με ένα χαρμόσυνο μήνυμα από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Δημήτρη Μαραβέλια, άνοιξε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος", που πραγματοποιήθηκε στο café “CORNER PALACE” στο Χαϊδάρι, την Πέμπτη 22 Μαΐου, με την παρουσία μελών και φίλων.
Ο κ. Μαραβέλιας άνοιξε την Γενική Συνέλευση, ως πρώτος Δημότης της πόλης που εδρεύει η Ένωση, με ένα σύντομο χαιρετισμό, αλλά πολύ ουσιαστικό για τα μέλη και το Δ,Σ της Ένωσης, διότι ανακοίνωσε την δέσμευση του ποσού των 10.000 ευρώ, για την αγορά παραδοσιακών στολών.
Ο κ. Μαραβέλιας γνωρίζοντας το χρόνιο πρόβλημα, αλλά συνάμα και πρωταρχικό στόχο της Ένωσης και του Προέδρου κ. Καραπέτρου, δραστηριοποιήθηκε και με τις κατάλληλες ενέργειες το έκανε πράξη.
Ο κ. Καραπέτρος, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε «Κύριε Δήμαρχε εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών μας, σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, που με την δική σας συμβολή ένας από τους βασικότερους σκοπούς μας θα υλοποιηθεί. Οι πόρτες πλέον ανοίγονται και ξεκινάει μια νέα περίοδος στην μεταξύ μας συνεργασία».
Στην συνέχεια ο κ. Καραπέτρος πήρε τον λόγο και παρουσίασε τις δράσεις καθώς και τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ένωσης για την χρονιά που πέρασε, ενώ έθεσε και τους στόχους της νέας περιόδου.
Συνοπτικά:
Α) Παρεμβάσεις για το Μακεδονικό ζήτημα
Εξεδώσαμε απαντητική επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στον Αδέσμευτο Τύπο, στις απαράδεκτες δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς, διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για τον Μακεδονικό, οποίος εν ολίγοις χαρακτήρισε τον Μέγα Αλέξανδρο σφαγέα.
Εξεδώσαμε το ετήσιο ημερολόγιο μας, με θέμα την πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δείχνοντας όλη την Αλήθεια για την εκστρατεία, απαντώντας για μία ακόμα φορά στους επικριτές του.
Αποστείλαμε επιστολές συμπαράστασης σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους, εκπροσωπώντας την χώρα μας στο εξωτερικό, θέτοντας προσωπικό «βέτο» όταν ονόμαζαν Μακεδονία το κρατίδιο των Σκοπίων.
Β) Συμβολή στο Κοινωνικό Σύνολο
Διοργανώσαμε την 2η Εθελοντική Αιμοδοσία υπό την καθοδήγηση της Γραμματέας μας κυρίας Ελένης Παπαγεωργίου.
Δωρίσαμε ρούχα και παπούτσια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και σε άλλες παιδικές κοινότητες, με πρωτεργάτες τα μέλη μας κύριο Θεόφιλο Μεντεσίδη και την κόρη του Φένια.
Επιτροπή της Ένωσής μας με επικεφαλή τον κύριο Κώστα Καριοφύλλη, επισκέφτηκε και πρόσφερε βοήθεια σε Μακεδονικές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα
Γ) Διάσωση, μετάδοση και διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς στις νέες γενιές.
Το χορευτικό μας τμήμα έβαλε γερά θεμέλια φέτος υπό την επίβλεψη του νέου μας δασκάλου κυρίου Γιώργου Λαζάρου, ενώ έκανε και την παρθενική της εμφάνιση σε εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την  25η Μαρτίου.
Δημιουργούμε την δικής μας βιβλιοθήκη, με βιβλία αναφερόμενα στην Μακεδονία του χτες και του σήμερα.
Συμμετείχαμε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου «Γιορτή Εθνικότοπικών Συλλόγων», όπου κάναμε την διαφορά και το περίπτερό μας επισκέφτηκαν σωρεία κόσμου.
Μέσω τις ιστοσελίδας μας www,makedones,gr  προβάλουμε όλες τις δραστηριότητές μας, ενώ μέσα στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, έχουμε ξεπεράσει  6500 επισκέψεις.
Φέραμε τους «Αράπηδες» της Νικήσιανης στην κοπή της πίτας μας όπου αναβίωσαν ένα έθιμο που κρατάει από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δ)  Πραγματοποιήσαμε αρκετές επαφές με διακεκριμένους Μακεδόνες, με αποκορύφωμα την εγγραφή του Μακεδόνα πολιτικού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην οικογένεια της Ένωσής μας καθώς και την  βράβευση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιώς, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, Αρχιπλοίαρχο Λ/Σ κ. Απόστολο Πουλιάκα.
Ε) Παρουσία στις Εθνικές Επετείους.
Συμμετείχαμε με κατάθεση στεφάνων σε 7 Δήμους της Δυτικής Αττικής, και συμμετείχαμε στην παρέλαση του Δήμου Χαϊδαρίου, την 25η Μαρτίου, με 15 παιδιά και τέσσερις συνοδούς.
Ζ) Κοπή πίτας – Ετήσιος Χορός.
Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις διεξάγονται με μεγαλύτερη επιτυχία.
Στην φετινή κοπή της πίτας, κάναμε την υπέρβαση αφού φιλοξενήσαμε τους «Αράπηδες» της Νικήσιανης Καβάλας όπως αναφέραμε και παραπάνω, καθώς και τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Κουκούδη, όπου και βραβεύτηκε. Επίσης και στον ετήσιο χορό, η συμμετοχή των μελών μας ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.
Κάθε φορά προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο, ώστε να αντεπεξερχόμαστε στις απαιτήσεις σας.
ΣΤ) Προβολή Δράσεων
Οι δράσεις μας προβάλλονται επιτυχώς από το Γραφείο Τύπου, με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Αντωνίου. Πολλές από αυτές δημοσιεύτηκαν και στο ημερήσιο Τύπο εκτός από τον τοπικό, ενώ από τις σημαντικότερες ενέργειες του Γραφείου ήταν η τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου στον τηλεοπτικό σταθμό Τηλε Αστυ καθώς και η συνέντευξη του Προέδρου στην τοπική εφημερίδα «η Πόλη μας» προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις και τους στόχους της Ένωσής.
Στόχοι – πλάνο εργασίας 2008 – 2009
1ο ) Η συνέχιση της συζήτησης με τον Δήμο Αιγάλεω για την δημιουργία αγάλματος – προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην διασταύρωση Ιεράς Οδού και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω.
2ο) Συμμετοχή στα πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα των Δήμων.
3ο) Συμμετοχή και δημιουργία Δράσεων με θέματα που αφορούν την Μακεδονία και την Ιστορία της.
Ήδη έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες και στις 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου με σχολεία της πόλης, εκδήλωση αφιερωμένη στην Μακεδονία, μία ιδέα του δασκάλου του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φραγγελάκη, όπου η συμβολή της Ένωσης στο οργανωτικό κομμάτι για στον εμπλουτισμό της εκδήλωσης είναι ουσιαστική.
Η Ένωσή μας μέσα σε 4 χρόνια έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις δραστηριότητές μας, που με τον προσωπικό ιδρώτα κάποιων ανθρώπων ερχόμαστε πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων μας.

Μεγαλώνει την δύναμή της η Ένωση Μακεδόνων 
05-11-07
Νέο μέλος ο Ευάγγελος Βενιζέλος





Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου είναι μέλος της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος».
Ο Μακεδόνας πολιτικός επισκέφτηκε τα γραφεία της Ένωσης στο Χαϊδάρι, όπου και υπέγραψε την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής μέλους παρουσία εκπροσώπων της Ένωσης.
Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Καραπέτρο για την τιμή που του γίνεται καθώς και για τις δράσεις που αναπτύσσει η Ένωση για την διάσωση, προβολή και μετάδοση της Μακεδονικής ιδέας και ιστορίας.
Από την πλευρά του ο κ. Καραπέτρος ευχήθηκε στο κ. Βενιζέλο καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα του, ενώ τόνισε πως οι Μακεδόνες ενωμένοι μπορούν να επιτύχουν περισσότερα πράγματα.
Τον κ. Βενιζέλο υποδέχτηκαν στα γραφεία της Ένωσης ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Καραπέτρος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Στάθης, το ιδρυτικό μέλος κ. Αλέκος Οφίδης, το μέλος κ. Θεόφιλος Μεντεσίδης και ο Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Ένωσης κ. Ηλίας Αντωνίου. 





3η Εθελοντική Αιμοδοσία
21-06-07

Την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποίησε η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 14 Ιουνίου στα γραφεία της Ένωσης.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Δ,Σ. και του προέδρου κ. Απόστολου Καραπέτρου για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ένωσης, ενώ μέσα από αυτή την προσπάθεια πέρασε και το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, μιας πράξης που σώζει ζωές.
Αρκετοί ήταν οι φίλοι και τα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης, προσφέροντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους, ώστε να επιτευχθεί ένας σημαντικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος για την πλήρη κάλυψη των μελών και των φίλων της σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης για εύρεση αίματος.

2η Εθελοντική Αιμοδοσία
28-05-07
Έστειλαν το μήνυμα οι Μακεδόνες «Δώσε λίγο ΑΙΜΑ σώσε μια ΖΩΗ»

Την δεύτερη Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποίησε η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στα γραφεία της.
Το Δ.Σ. και ο πρόεδρος κ. Απόστολου Καραπέτρος φάνηκαν ευχαριστημένοι από την συμμετοχή, ενώ έστειλαν και το μήνυμα της προσπάθειας αυτής, «Δώσε λίγο ΑΙΜΑ σώσε μια ΖΩΗ».
Ο κ. Καραπέτρος για την προσπάθεια αυτή τόνισε ότι, «έχουμε βάλει γερά θεμέλια και χρόνο με τον χρόνο η Τράπεζα Αίματος της Ένωσης θα γίνεται και πιο ισχυρή, με κύριο στόχο μας την πλήρη κάλυψη των μελών και των φίλων της Ένωσης σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης».
Η προσέλευση των μελών ήταν μεγάλη ενώ αρκετοί φίλοι της Ένωσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Υπεύθυνος Τύπου του Δήμου και μέλος της Ένωσης κ. Μάκης Μοσχοβούδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Βουρλούμης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αντρέας Αντωνόπουλος.

Γενική Συνέλευση
30-04-07

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Μέγας Αλέξανδρος», η οποία διεξήχθη, την Τετάρτη 25 Απριλίου, στα γραφεία της Ένωσης με την παρουσία μελών.
Τα θέματα που συζητήθηκαν, είχαν χαρακτήρα ετήσιου απολογισμού, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Απόστολο Καραπέτρο ν’ ανοίγει την συζήτηση, παρουσιάζοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ένωσης.
Στην συνέχεια ο κ. Καραπέτρος παρουσίασε τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν την χρονιά που μας πέρασε.
Συνοπτικά:
1ον. Δημιουργία και οργάνωση γραφείο Τύπου
2ον. Δημιουργία και λειτουργία προσωπικής ιστοσελίδας στο διαδύκτιο, με την ονομασία  www.makedones.gr, όπου διαχειρίζεται το Γραφείο Τύπου.
3ον. Ίδρυση Τράπεζα Αίματος στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
4ον.  Δημιουργία χορευτικού τμήματος για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.
5ον. Έκδοση Ημερολογίου με θέμα τα Μοναστήρια της Μακεδονίας.
6ον.  Παρουσία στις Εθνικές Επετείους, με κατάθεση στεφάνων σε 6 Δήμους της Δυτικής Αττικής, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαμε στην παρέλαση.
7ον. Παρεμβάσεις για το Μακεδονικό ζήτημα.
8ον. Ίδρυση της δικής μας Μακεδονικής βιβλιοθήκης,  με βιβλία που έχουν ως θέμα τους την Μακεδονία.
9ον. Δημιουργία ταμείο απόρων για τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά σοβαρά προβλήματα.
10ον. Κοπή πίτας – Ετήσιος Χορός. Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις μας διεξάγονται με μεγαλύτερη επιτυχία.
Στην συνέχεια τέθηκαν οι βασικοί στόχοι της Ένωσης για την περίοδο που διανύουμε ενώ στο τέλος τον λόγο πήραν τα μέλη.
Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν για την περίοδο που διανύουμε είναι οι εξής:
Συζήτηση και ενέργειες με αρμόδιους για την κατασκευή και εγκατάσταση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Δυτική Αττική.
Συμμετοχή στα πολιτιστικά προγράμματα των Δήμων με την πρόταση και την παρουσίαση Μακεδόνων καλλιτεχνών καθώς και μία συναυλία με Μακεδόνες τραγουδιστές και συνθέτες. Επίσης, προγραμματίζουμε την συμμετοχή μας στην εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου, «Γευσιγνωσία», με δικό μας περίπτερο, παρουσιάζοντας παραδοσιακά Μακεδονικά εδέσματα.
Κύριο μέλημά μας για την περίοδο που διανύουμε είναι οι επαφές και οι συζητήσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Μακεδονίας και της Δυτικής Αττικής, με σκοπό την συνεργασία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα.

Η ιστοσελίδα μας...
29-06-06

Η 'Ενωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής "Μέγας Αλέξανδρος" σας καλοσωρίζει στην ιστοσελίδα της... Ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα θέματα στις σελίδες μας... Επίσης μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τακτικά τα νέα μας στη δική σας ηλεκτρονική διεύθυνση...
Σας προσκαλούμε όχι μόνο να διαβάζετε τα νέα μας αλλά και να μας στέλνετε υλικό που θέλετε να δημοσιευθεί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: info@makedones.gr

Με εκτίμηση,
Ενωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής
"Μέγας Αλέξανδρος"

Ημερολόγιο 2007 - Τα Μοναστήρια της Μακεδονίας
21-12-06

Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής με την  έκδοση του Ημερολογίου της, που πλέον έχει γίνει παράδοση. Η τρίτη έκδοση, από την ίδρυση της Ένωσης, έχει ως θεματολογία τα Μοναστήρια της Μακεδονίας, προβάλλοντας τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονικής καθώς και την ιστορία του κάθε Μοναστηριού που μεταφέρει ως κληρονομιά στο πέρασμα των αιώνων, διατηρώντας τα αναλλοίωτα. Στις σελίδες του Ημερολογίου φιλοξενούνται 13 Ιερές Μονές - μία από  κάθε νομό της Μακεδονίας - με την φωτογραφία της , την οποία συνοδεύει ένα μικρό ιστορικό. Τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης ήδη αγκάλιασαν το Ημερολόγιο, με αποτέλεσμα τα 1000 αντίτυπα να μην φτάσουν για όλους. Ύστερα από την μεγάλη ζήτηση το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε την επανέκδοσή του για λίγα ακόμα αντίτυπα.
Η τιμή του Ημερολογίου ορίστηκε στην συμβολική τιμή των 5 ευρώ, χρήματα τα οποία θα επενδυθούν στις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ένωσης.
Τέλος το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Καραπέτρος  θέλει να ευχαριστήσει θερμά, το μέλος της Ένωσης κ. Θεόφιλο Μεντεσίδη για την εύρεση των φωτογραφιών και των κειμένων και τον φίλο της Ένωσης κ. Γεώργιο Παντούλα για την δημιουργία της μακέτας και την σελιδοποίηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Επαγγελματικός Οδηγός
20-08-06

Η Ένωση θέλει να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικό επαγγελματικό οδηγό για τη Δυτική Αθήνα. Θα έχει τη μορφή της καταχώρησης μιας φωτογραφίας και ενός κειμένου που θα περιγράφει το αντικείμενο δραστηριότητας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης Μακεδόνων στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη & Δαβάκη 83 - Χαϊδάρι, Αθήνα ή στο τηλέφωνο 2105822092 και fax 2105822092. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φόρμα επικοινωνίας ή να στείλουν e-mail στην διεύθυνση info@makedones.gr

Το φλουρί της βασιλόπιτας «Στα Χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
09-02-07

Στην Λιάνα Καλογράνα έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας της  Ένωσης Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, η οποία φάνηκε διπλά τυχερή αφού το Δ.Σ της Ένωσης της δώρισε ένα σημαντικό βιβλίο με τίτλο, «Στα Χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Το συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρει όλη την πορεία που διάνυσε ο Μεγάλος Στρατηλάτης, από την Μακεδονία, στην Ασία και την Αφρική.
Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Απόστολος Καραπέτρος, συμβούλεψε την  νεαρή φίλη της Ένωσης να ακολουθήσει τα δικά της χνάρια, με φρόνηση και λογική ώστε να φτάσει κάποια μέρα ψηλά και να μας κάνει όλους υπερήφανους.

Ίδρυση Τράπεζας Αίματος
20-08-06

Η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής αρωγός στο κοινωνικό έργο και σκεφτόμενη προληπτικά, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Η ομάδα εθελοντών Αιμοδοτών έχει σαν στόχο να καλύψει κατά το δυνατό τις ανάγκες των μελών και παράλληλα να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο. 
Με την βοήθεια αυτή συνεισφέρει στην μείωση της σωματικής και ψυχικής ταλαιπωρίας των συγγενών των ασθενών για την εξεύρεση αίματος σε περίπτωση ανάγκης.
Ο εθελοντής Αιμοδότης εκτός της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο έχει και αρκετά πλεονεκτήματα, αφού κάθε φορά που δίνει αίμα γίνεται πλήρως έλεγχος της κατάστασης της υγείας του, με εξειδικευμένες και δαπανηρές εξετάσεις – τις οποίες καλύπτει το Νοσοκομείο – ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα ορισμένες παθολογικές καταστάσεις.
Για την εποπτεία της συγκεκριμένης προσπάθειας το Δ.Σ. όρισε τριμελή επιτροπή με επικεφαλής τον ιατρό και μέλος της Ένωσης κ. Θεοδωρακόπουλο.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία συναίνεσαν με την ομόφωνη απόφασή τους στην ενέργεια αυτή, ήταν οι πρώτοι αιμοδότες ιδρύοντας και ουσιαστικά την Τράπεζα Αίματος.
Στην προσπάθεια της Ένωσης συμμετέχει και ο σύλλογος Ποντίων Περιστερίου.
Τα ενδιαφερόμενα μέλη που επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, θα μπορούν να προσέρχονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, στο τμήμα Αιμοδοσίας, διευκρινίζοντας ως αποδέκτη – παραλήπτη της Αιμοδοσίας, την Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της Ένωσης (Δευτ. έως Παρ. από τις 19.00 μέχρι 21.00), Στρ. Καραϊσκάκη & Δαβάκη 83 Χαϊδάρι, τηλ. 210 – 5822092 καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.makedones.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: